Ant, caribú i cèrvol




Ant - Alces alces: L'ant (Alces alces) és una de les espècies del cèrvid més gran. Es troba a Nord-amèrica i al nord d'Euràsia. Una de les característiques principals és el banyam dels mascles en forma de palma; d'altres membres de la família tenen les banyes en forma de brancam. L'ant és una de les espècies més apreciades de la caça esportiva als Estats Units, en canvi, a Rússia s'han domesticat per a la producció de carn i llet, i també per a utilitzar-los com a animals de tir. L'ant habita, normalment, a els boscos boreals o els mitxos caducifolis de l'hemisferi nord, són zones en que varien des de climes temperats i climes subàrtic. 

Caribú – Rangifer tarandus: El caribú(Rangifer tarandus), normalment anomenat ren, és un cetartiodàctil de la família del cèrvids i del subordre dels remugants (mamífer caracteritzar per digerir l'aliment en dues etapes). Aquesta espècie, semblant a un cérvol, habita a les zones àrtuiques i subàrtiques. Es poden trobar a algunes zones d'Escandinàvia (inclosa Islàndia), Rússia, Groenlàndia, el Canadà i Alaska. El pes varia entre la femella i el mascle, ella pesa entre entre els 60 i 17 kg, i els mascles poden arribar a pesar 300 kg. Tots els caribús tenen banyes, igualment que siguin mascles o femelles, però els mascles vells de la varietat que habita a Escandinàvia les perden al desembre, als joves mascles a la primavera i a les femelles durant l'estiu. Aquesta espècie menja, principalment, líquens durant l'hivern. Tanmateix, també mengen les fulles de salzes i bedolls, i també d'algunes herbes. A més a més poden arribar a menjar rates de camp, lemmings, ocells i ous d'ocell.

Cérvol - Cervus elaphus: El cérvol és un mamífer remugant (mamífer caracteritzar per digerir l'aliment en dues etapes) de la família Crevidae. Tenen unes potes primes, peülles partides en dos i llargs colls. Són animals herbívors, s'alimenten de fulles, branques i brots de plantes. Són els únics mamífers els quals els hi creixen banyes noves cada any, formades per un os mort. Només desenvolupen aquestes banyes els mascles adults i les utilitzen durant l'època d'aparellament. Viuen en diverses zones del món, te'ls pots trobar tan a Europa, Àsia, Amèrica, al nord d'Àfrica i fins i tot en algunes zones àrtiques. L'home va introduir els cérvols a Nova Zelanda i a Austràlia. Les femelles donen a llum una o dues cries a l'any que reben el nom de cervatells. El cérvol és un dels mamífers forestals més estesos per tot el continent europeu.